Preverite hladilno tekočino

Hladilna tekočina ščiti motor avtomobila pred pred mrazom in tudi vročino in s tem ohranja stabilno temparaturo motorja v vseh razmerah. Je mešanica vode in sredstva za zmrzovanje. Hladilna tekočina preprečuje pregrevanje motorja, za to je dovolj že voda. Ta je poceni in dobro prevaja toploto. Na žalost pa povzroča rjo in tudi zmrzne, zato jo zmešana še s sredstvom za zmrzovanje. To zaščiti pred zmrzovanje in pa poviša vrelišče hladilnemu sredstvu.

Tudi nepooblaščeni serviserji lahko servisirajo vozila

Ste vedeli, da vam ne bo propadla garancija za vozilo, če ga peljete na nepooblaščen servis? Seveda se prodajalci vozil trudijo, da bi nov avto servisirali tudi na njihovih servisih. Popravilo vozila, ki je v garanciji, lahko opravite pri nepooblaščenem serviserju, tako navajajo tudi na Sekciji avtoserviserjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Garancija pri servisiranju na nepooblašenem servisu ne bo razlog za razveljavitev garancije.

Zakaj zamenjati zavorno olje?

Škripajoče in cvileče zavore vsekakor pritegnejo pozornost, prav tako pa tudi sam avtomobil, za katerega se zdi, da je njegova zavorna pot daljša kot običajno. Pri tem mnogi lastniki avtomobilov kar pozabijo, da je zavorno olje potrebno pri rednem servisu tudi preveriti in po potrebi zamenjati.

Servisiranje klimatske naprave

Zdi se, da se na klimatskih napravah v avtomobilu najpogosteje pojavljata dve težavi. Prva je ta, da klimatska naprava ne odvaja dovolj hladnega zraka ali pa zelo malo. Drugo težavo pa predstavlja okvara, ki posledično doprinese k temu, da ima klimatska naprava pretirano moč hlajenja oziroma pretirano piha. Vsako izmed teh dveh težav je potrebno ustrezno popraviti in izslediti vir napake.

Menjava motornega olja

Motorji v avtomobilih so sestavljeni iz številnih gibljivih delov, ki morajo biti pravilno podmazani, da ne bi prihajalo do poškodb. Ustrezno podmazanost delov v motorju pa nudi le kakovostno motorno olje, ki pri tem opravlja pomembno nalogo.

Sčasoma pa olje izgubi svojo prvotno strukturo in vsebnost, saj se onesnaži s prahom, umazanijo in odpadki iz motorja in iz okolja. Ko se to zgodi, olje ne more več opravljati svoje naloge.

Potrebujete več informacij o naših storitvah? Pošljite povpraševanje.

Servis vozil

Smo specializirani servis vozil:

Delovni čas

Ponedeljek-petek: 8.00-16.00

Sobota: zaprto
Nedelje in prazniki: zaprto

Kontakt z nami

Avtomehanika Meh d.o.o.
Laze 19, 3320 Velenje
03 891 80 29
041 876 799
info@avtomehanika-meh.si