Tudi nepooblaščeni serviserji lahko servisirajo vozila

Ste vedeli, da vam ne bo propadla garancija za vozilo, če ga peljete na nepooblaščen servis? Seveda se prodajalci vozil trudijo, da bi nov avto servisirali tudi na njihovih servisih. Popravilo vozila, ki je v garanciji, lahko opravite pri nepooblaščenem serviserju, tako navajajo tudi na Sekciji avtoserviserjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Garancija pri servisiranju na nepooblašenem servisu ne bo razlog za razveljavitev garancije.

Tudi pri AMZS so potrdili, da servisiranje avtomobila pri nepooblašenem servisu ne sem vplivati na veljavnost garancije, je pa treba biti pozoren, da je servis strokoven, mehaniki usposobljeni, poznavanje postopkov, poznajo specialna znanja in orodja ter vgrajujejo kakovostne dele. V primeru, da je popravilo nestrokovno in nekakovostno, vgrajeni deli pa so neustrezni, je to lahko povod v nepriznavanje garancije.

Pri pooblaščenih servisih bi se na naj držali predpisanih postopkov, saj ima vsak model avtomobila določeno katere dele je treba servisiratii v določenem časovnem intervalu. Postopkov naj bi se držali tudi nepooblaščeni servisi, vendar se najdejo tudi takšni, ki se tega ne držijo.

Prodajalci avtomobilov ne izpostavljajo, da lahko vozilo servisirate tudi na nepooblaščenih servisih, saj želijo kupce novega avtomobila prepričati za servisiranje pri njih. Pogoji so sicer navedeni v servisni knjižici ali kje drugje med dokumentacijo o vozilu. Svetujemo vam, da kot kupec preverite možnosti še pred nakupom avtombila in se seznanite s pogoji.

Pogoj za garancijo tudi ni vgradnja originalnih nadomestnih delov. Deli morajo biti ustrezni in homologirani, tako imenovani "originalom enakovredni", ki so praviloma popolnoma enaki, saj jih izdeluje isti proizvajalec z enakimi materiali in postopki. Razlika je v tem, da ni oznake proizvajalca vozila in je zato cena nekoliko nižja.

Takšne dele uporabljamo tudi pri Avtomehaniki Meh, saj zagotavljajo ustrezno varnost in zanesljivost. Če so pri rednem servisu ali popravilu vozila uporabljeni pravi nadomestni deli in je tudi strokovnost vgradnje pravilna, potem ni razloga za nepriznavanje garancije.

Posebno pozoren pa je treba biti ob podaljšanju garancije, saj takrat pogoje postavlja prodajalec. V tem primeru ni nujno, da lahko vozilo servisirate nepooblaščeno.

Potrebujete več informacij o naših storitvah? Pošljite povpraševanje.

Servis vozil

Smo specializirani servis vozil:

Delovni čas

Ponedeljek-petek: 8.00-16.00

Sobota: zaprto
Nedelje in prazniki: zaprto

Kontakt z nami

Avtomehanika Meh d.o.o.
Laze 19, 3320 Velenje
03 891 80 29
041 876 799
info@avtomehanika-meh.si